Fórum

 

Dobrý deň!

Na týchto stránkach Vám ponúkame priestor na otázky, odpovede a na všetko, o čo sa budete chcieť podeliť.

Pozývame Vás zdieľať s nami každodenné radosti a starosti transplantovaných…

*Pridávanie komentárov je po novom možné aj neregistrovaným prispievateľom. Pri pridávaní komentáru je však nutné vyplniť aspoň jeden z požadovaných údajov. Údaj je určený na rozlíšenie prispievateľov podľa mena alebo iného údaju aký zadáte.  Tento údaj sa neoveruje a nedá sa dodatočne zmeniť. Toto opatrenie je takisto prevencia proti automaticky pridávaným komentárom internetových robotov.



ilustrácia

  51 reakcií na “Fórum”

  1. Zdravím znovuzrodených!
    Posielam všetkým prianie na povzbudenie.

    Do nového roku veľa šťastia, lebo je krásne,
    veľa zdravie, lebo je vzácne,
    veľa lásky, lebo jej je málo
    a veľa všetkého, čo by za to stálo.

  2. Pozdravujem Adrianu,
    v novom roku Vám zavolám a porozprávame sa.

  3. Ahojte, priatelia!
    Máme po vianočných sviatkoch a ja sa cítim lepšie i keď trochu pribratá. Tie vianočné maškrty vedia kaziť charakter! Teraz som si naplanovala každodennu dvojhodinovú prechádzku. Samozrejme, nie v kuse. Ak je niekto z Piešťan, alebo okolia, môže sa pridať. Budem veľmi rada. Posedíme niekde v teple a porozprávame sa. Kávu platím ja.

  4. Pozdravujem Vás, chcem Jarku troško povzbudiť.
    Ja som pri transplantácii v roku 1998 dostala tiež hepatitídu typu C. Chodím na kontroly, liečim sa s bilinkami, mám sa dobre a tomu už
    bude v januári 14 rokov. Mám známeho ktorý tiež doslat HVC na hematologii ešte skorej ako ja a má sa dobre. On sa vôbec nelieči.
    Ja ako viem držím dietu, mastné veľmi nejem, alkohol ani kvapku. Tiež som na invalidom dôchodku. Zvládzem doma robiť všetko pritom ešte robím účtovníctvo.
    Môžeme po sviatkoch porozprávať telefobnicky alebo písať email , rada Vám pomôžem, ako viem.
    Nebojte sa ja žiejem s tou chorobou plný život. Syn mal 11 rokov keď som sa ochorela, teraz na Vianoce bude mať zásnuby a ja som to dožila, mám z toho veľkú radosť.
    Prajem Vám a všetkým členom EBMT veselé a spokojné Vianoce.

    • Zdravím Vás, Erika!
      Ďakujem za povzbudzujúce slová. Rada sa skontaktujem po sviatkoch, keď bude viac času na debatu a možno aj spoločné posedenie . Už teraz sa teším. Jarka

    • Milá Erika ! Už dlhší čas myslím na Vás – chcela by som sa s Vami porozprávať telefonicky-Keby ste ma prezvonili na č.0905541835 ja Vám zavolám naspäť.Bola by som Vám veľmi vďačná :-))) Dopredu ďakujem.

  5. Ahojte, spolutrpitelia!
    Teraz som 2 roky po druhej transplantácii a mám sa trochu zle. Po mnohých transfúziách som dostala vysoké horúčky a zistili mi, že som nainfikovaná hepatitídou B. Beriem silné lieky, celú rodinu museli preočkovať a ja čakám na leto, aby mi slniečko dalo silu zotaviť sa. Pred pol rokom to už vyzeralo sľubne a teraz musím bojovať aj s touto chorobou. Ale verím, že zvládnem aj hepku.
    Bola som v dennom kontakte s Renátkou Belicovou, ktorá bola tiež po transplantácii, ale 5. septembra svoj boj prehrala. Je mi z toho smutno, pretože sme si robili spoločné plány na dovolenku, navštevovali sme sa a chceli sme ísť spolu aj na stretnutie EBMT. Žiaľ, spolu už tam nepôjdeme. Verím však, že si tu nájdem kamarátky, s ktorými si budem rozumieť tak, ako s Renátkou.
    Bývam v Piešťanoch, do práce nechodím, som na plnom invalidnom dôchodku a snažím sa denne zaháňať hlúpe myšlienky, pretože ja sa určite uzdravím.

    Veselé Vianoce prichádzam vám priať,
    aby človek človeka mal stále rád,
    aby jeden druhému viac šťastia prial,
    aby ten nový rok za to stál.

    Príjemné prežitie vianočných sviatkov, veľa zdravia, šťastia a lásky vám všetkým praje Jarka B.

    • Pani Jarka,

      ďakujeme za každé písmenko. Nie ste v tom boji a túžbe po zdraví sama, sme s Vami!
      Sme síce z mnohých kútov Slovenska, transplantačne starší aj mladší od Vás, ale tušíme trošku, čo zažívate. Veľa síl a pokojnej nádeje Vám prajeme do každého dňa! Veríme, že sa podarí naše plánované stretnutie vo februári, a budeme sa môcť porozprávať aj osobne. Dovtedy sme tu, online…

      (ak dovolíte, z Vášho priania urobíme pozdrav aj pre ostatných)
      mirka

      • Zdravím Vás, Mirka!
        Neviem, kde plánujete stretnutie vo februári, ale ak sa mi bude dať, určite prídem. Zdravím všetkých z našej skupiny a prajem veľa zdravia. Ja už mám všetko pripravené na sviatočnú večeru. Ešte vysmažím rybu pre seba a kuracie rezne pre manžela a syna. Oni sú silní mäsožravci. Krásne Vianoce. Jarka

    • Hurááááááá, konečne sa mi podarilo zaregistrovať sa.

      Dobrý deň pani Jarka a všetci ostatní priatelia.
      Pani Jarka, ja som 14 rokov po transplantácii. Možno to bude pre Vás také nabudenie sa do nového života. Je fakt, že po transplantácii bolo ťažko, ale verila som a bojovala som. Mám malú dcérku, muža a oni my veľmi pomáhajú. A teraz, keď viem a poznám osudy našich, ako ste ich Vy nazvala “spolutrpiteľov” si znova uvedomuj aký je život krásny. Hlavu hore. Idú vianočné sviatky, skúste ich prežiť v pokoji v kruhu najbližších. Budem rada, ak napíšete ako sa máte a môžeme sa vzájomne podporovať. Prajem Vám pekné a pokojné sviatky, veľa radosti a hlavne zdravia.
      Táňa

      • Pekný deň, Tatianka!
        Aj moja sestra a jej dcéra sú Táničky. Ďakujem za slová útechy. Momentálne mi je fajn. Teším sa na večer a na rozprávky, čo si pozriem. Po sviatkoch mi bude iste už omnoho lepšie a budeme viac v kontakte. Jarka

 Leave a Reply

(required)

(required)

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Musíte používať tieto HTML tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

© 2014 EBMT .SK