Fórum

 

Dobrý deň!

Na týchto stránkach Vám ponúkame priestor na otázky, odpovede a na všetko, o čo sa budete chcieť podeliť.

Pozývame Vás zdieľať s nami každodenné radosti a starosti transplantovaných…

*Pridávanie komentárov je po novom možné aj neregistrovaným prispievateľom. Pri pridávaní komentáru je však nutné vyplniť aspoň jeden z požadovaných údajov. Údaj je určený na rozlíšenie prispievateľov podľa mena alebo iného údaju aký zadáte.  Tento údaj sa neoveruje a nedá sa dodatočne zmeniť. Toto opatrenie je takisto prevencia proti automaticky pridávaným komentárom internetových robotov.



ilustrácia

  51 reakcií na “Fórum”

  1. Dobrý deň, neviem kde sa mam s týmto obrátiť – a tak som našla túto stránku – preto to skusim tu. Svokor (62) si prešiel transplantaciou krvotvorných buniek od svojej sestry (66). Svokor ma neustále ťažkosti so žalúdkom. Áno, čítali sme, že príznaky sú kade-jake, ale ak by sa niekto našiel, s kym by sme si mohli popísať o tom období, ktoré bolo po transplantácii, bolo by to super….. Svokor ma momentálne 42 dni PO a dnes skončil opäť v nemoznici s vodou pri pľucach.

    Na druhej strane je tu jeho sestra – ako darca -, ktorá bola v pohode, pokiaľ jej lekárka jej svagriny nenahovorila, aku nebezpečnú ,,operáciu” podnikla. Doposiaľ bolo všetko OK, kým jej nezačala hovoriť o tom, čo všetko sa jej mohlo stať. Možno ma na jednej strane pravdu , ale pred transplantáciou jej doktori v BA (kde to všetko prebehlo) takeho informácie nehovorili, možno aj práve kv. psychike. Odkedy jej ta známa vyvolávala a hovori tie veci, jeho sestra je v neustálom strese (neľutuje, že pomohla, ale mam dojem akoby na seba pripustila veľkú paniku). Preto píšem tu, či je tu niekto, kto si tým prešiel, kde by som mohla dať tete kontakt aby sa s niekym porozprávala. Teta (sestra svokra) je ešte aj sama. Manžel jej dávno zomrel a deti nemá. Tak preto nad kade čím rozmýšľa. Navštevujeme ju ako môžeme, pomáhame ako môžeme. Aj touto cestou jej chcem pomôcť. Dúfam, že sa tu niekto najde, alebo mi pošlite nejaký link, kde niekoho nájdem. Vlastne každá rada nám pomôže.

    Ďakujem, keď si to niekto vobec prečítal.

    • Dobrý deň, pani Monika, napíšem Vám email.. prosím, napíšte znovu, ak by k Vám nedorazil. mirka harišová

  2. Dobry den,

    Chcela by som sa pacientov po alogennej transplantacii so skusenostou s GvHD criev opytat, co im nato pomohlo, aku dietu dodrziavali, pripadne ake lieky mozu pomoct. Mam chronicke GvHD criev a berem Budenofalc a Pentasu, ale nepomahaju mi. Dodrziavam aj bezlepkovu a bezlaktozovu dietu ale uz viac ako mesiac mam chronicku hnacku a chudnem. Dakujem za radu!

 Leave a Reply

(required)

(required)

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Musíte používať tieto HTML tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

© 2014 EBMT .SK