Jan 152014
 

Na poslednom stretnutí nášho občianskeho združenia transplantovaných pacientov počas vianočných sviatkov sme mali možnosť stretnúť sa aj s doc. RNDr. Marcelou Morvovou, CSc. Pani docentka je vedúcou oddelenia Fyziky životného prostredia Katedry astronómie, fyziky Zeme a meteorológie, garantom magisterského študijného programu Fyzika životného prostredia Univerzity Komenského v Bratislave. Prednáša na tému Spaľovacie procesy a ich využitie v energetike a doprave, Alternatívne zdroje energie, Vodíková energetika, Životné prostredie I., Environmentálny management a audit. Takisto publikuje, zúčastnila sa mnohých konferencií, je autorkou patentov. Podelila sa s nami o svoje skúsenosti a ponúkla doteraz získané poznatky ako transplantovaný pacient. Ponúkla aj pomoc ostatným pacientom, ktorí ju môžu kontaktovať, či už telefonicky (nula9nula3dva8sedem8nula7sedem alebo mailom mmorvova(zavináč)gmail.com.

Po dvoch transplantáciách sa snažila odpovedať na otázku, prečo ochorela. S hľadaním odpovedí začala už počas liečby v sterile. Neskôr sa pôvodná otázka zmenila na lepšiu, a to „čo bolo spúšťacím mechanizmom, čo robila zle“. Ako sa dostávala hlbšie, objavovala aj odpovede na problémy: ako neochorieť znova, ako odstrániť dlhodobé sekundárne príznaky cytostatickej a imunosupresívnej liečby a ako posledné čo sa deje v tele, v ktorom vedľa seba existujú dve DNA. Nie je pochýb, že ľudské telo po transplantácii obsahuje DNA darcu. Rovnako, že somatické bunky majú vlastnú pôvodnú DNA. Odpoveď na otázku, ako tieto skutočnosti vplývajú na ľudský organizmus sú podľa jej slov v nedohľadne.

Materiály, ktoré nám odprezentovala vznikali postupne, podľa slov pani docentky, možno nie sú dokonalé, ale v mnohom sú použiteľné. Pri štúdiu možností, ako znova neochorieť a odstrániť sekundárne príznaky našej liečby skúmala najmä rôzne prírodné suroviny, presnejšie bylinky, huby, oriešky, semená, oleje, živice a to z celého sveta. Čítala veľa kníh, časopiseckej a vedeckej literatúry. Hodne skúmala princípy a metódy tradičnej čínskej medicíny, ajurvédy, starej ruskej medicíny a mnohé ďalšie materiály. Výhodou je, že hovorí rusky, nemecky, anglicky, maďarsky. Začala zbierať informácie a tieto pospájala do súvisov. Poznatky preniesla do praxe. Pomocou kamenného mlyna a kapslovačky na výrobu želatínových kapslí veľkosti 00 (1gram) začala vyrábať liečivé zmesy a kapsle, liehové a tzv. dvojité maceráty.

Najskôr pre seba, deti a rodinu. Postupne aj ľuďom, ktorí objasnili problém a potrebovali pomoc. V súčasnosti vyrába 36 druhov kapslí, sama užíva 12. Podarilo sa jej významne zmierniť sekundárne problémy, cíti sa výborne, je pozitívne naladená.

Sama pani docentka, k liečbe:

„Neviem ako vy ale ja ako ohrozené časti tela považujem pečeň (mám zvýšené testy), pankreas (mám sekundárny diabetes), kožu (mala som GVHD kože), zle mi rastú vlasy a nechty, takmer dva roky som pokašliavala, mám suché oči, dosť dlho ma bolievali kĺby na pravej ruke, ale najväčší problém som mala so zlou citlivosťou chodidlá a čiastočne lýtka na oboch nohách. Oficiálne sa to volá polyneuropatia a podľa súčasnej vedy sa to popisuje hlavne u diabetes a vraj to je neliečiteľné. Lieči sa to buď imunosupresívami, čo je pre nás neakceptovateľné alebo oblbovákmi. Zmapovala som si nohy tak, že som väčšou nie príliš ostrou ihlou skúšala náhodne miesta a čo som necítila, som označila fixkou a zdokumentovala skenerom. A začala som intenzívne hľadať riešenie. Našla som prírodné produkty, ktoré obsahujú tzv. nervový rastový faktor. Z takých známejších vecí sem patrí najmä kolostum, huba koralovec ježatý, chaluha, imelo a indická aswagadha. V priloženom súbore sú zmesy, ktoré vyrábam. Z toho zmes, ktorá mi zlepšila polyneuropatiu sa volá u mňa na nervy a mozog. Zmes, ktorá mi má pomôcť znova neochorieť sa volá cancero imuno. Táto sa ukázala úspešnou ako podporný prostriedok aj u iných rakovinových pacientov. Okrem toho užívam zmes na kašeľ, na reumu, na výživu kĺbov, zmes na pečeň a obličky, multivamín – multiminerál, C – vitamín vlastná zmes denne 10 gramov, vitamín D3 denne 10 tisíc jednotiek, zmes ženšenov a podporných rastlín pre starnúci organizmus (na posilnenie a omladenie). Okrem toho pijem kolagén so zmesou Ca a Mg a omega3 vyrobené zo zmesi laňových, konopných a chia semienok.

Čo sa týka polyneuropatie, na pravej nohe už cítim všetko, ľavá je na tom trochu horšie, síce ju už takmer kompletne cítim, ale trochu ma ešte bolí päta. Treba byť trpezlivý a vytrvalý. :)“

Kto by mal záujem o informácie o bylinkách a liečivých rastlinách, vitamíne C, prípadne o zoznam kapslí, ktoré pani docentka vyrába, ozvite sa (sú to veľké súbory, nebudeme ich sem prikladať).

Je nám ľúto, ale formulár na pridávanie komentárov je momentálne uzavretý.

© 2014 EBMT .SK